Oświadczenie o ochronie prywatności

Salnova Nutritec B.V., z siedzibą pod adresem Voltstraat 5, 5753 RL Deurne, Holandia, jest odpowiedzialna za przetwarzanie danych osobowych w sposób opisany w niniejszym oświadczeniu o ochronie prywatności.

Dane kontaktowe:
www.salnova-nutritec.com
Ulica Voltstraat 5
5753 RL Deurne
+31 493 750 600
J. Putmans jest Inspektorem Ochrony Danych w Salnova Nutritec B.V. Możesz skontaktować się z nim przez e-mail na
j.putmans@dub.nl

Jakie dane osobowe przetwarzamy
Salnova Nutritec B.V. przetwarza Twoje dane osobowe, ponieważ korzystasz z naszych usług i/lub przekazałeś nam te informacje.
Poniżej znajduje się przegląd przetwarzanych przez nas danych osobowych:

  • Imię i nazwisko
  • Dane adresowe
  • Numer telefonu
  • Adres e-mail
  • Dane bankowe

Jakie szczególne i/lub wrażliwe dane osobowe przetwarzamy
Naszą intencją i/lub usługą nie jest gromadzenie danych o osobach odwiedzających stronę internetową, które nie ukończyły 16 roku życia, z wyjątkiem sytuacji, gdy mamy na to zgodę rodziców lub opiekunów. Biorąc pod uwagę, że nie jesteśmy w stanie sprawdzić, czy odwiedzający ma więcej niż 16 lat, radzimy rodzicom, aby byli świadomi aktywności online swoich dzieci, co zapobiegnie gromadzeniu danych o dzieciach bez zgody rodziców. Jeśli masz pewność, że zebraliśmy dane osobowe osoby niepełnoletniej bez jej zgody, skontaktuj się z nami za pośrednictwem
info@salnova-nutritec.com
, a my usuniemy te informacje.

w jakim celu przetwarzamy dane osobowe i na jakiej podstawie to robimy
Salnova Nutritec B.V. przetwarza Państwa dane osobowe w następujących celach:

  • Dystrybucja naszego newslettera
  • Kontaktowanie się z Państwem telefonicznie lub mailowo, jeśli jest to konieczne do realizacji naszych usług
  • Informowanie o zmianach w naszych usługach i produktach
  • Dostarczanie towarów i usług
  • Salnova Nutritec B.V. analizuje Państwa zachowanie na stronie internetowej w celu jej ulepszenia oraz dostosowania oferty produktów i usług do Państwa preferencji.
  • Salnova Nutritec B.V. przetwarza również dane osobowe, jeśli jesteśmy do tego prawnie zobowiązani, takie jak dane potrzebne do naszego zeznania podatkowego.

Zautomatyzowane podejmowanie decyzji
Salnova Nutritec B.V. nie będzie podejmować decyzji w oparciu o zautomatyzowane operacje przetwarzania danych w sprawach, które mogą mieć (dalekosiężne) konsekwencje dla ludzi. Dotyczy to decyzji podejmowanych przez programy lub systemy komputerowe, bez udziału człowieka (np. pracownika Salnova Nutritec B.V.).

Jak długo przechowujemy dane osobowe
Salnova Nutritec B.V. przechowuje Państwa dane osobowe w aktach nie dłużej, niż jest to absolutnie niezbędne do osiągnięcia celów, dla których zostały zebrane. Może to być maksymalny okres przechowywania dozwolony przez prawo.

Udostępnianie danych osobowych osobom trzecim
Salnova Nutritec B.V. nie sprzeda Państwa danych osobom trzecim i przekaże Państwa dane osobom trzecim tylko wtedy, gdy jest to konieczne do zawarcia naszej umowy z Państwem lub zgodnie z obowiązkiem prawnym. Jeśli inne firmy przetwarzają Twoje dane osobowe w naszym imieniu, zawieramy z nimi umowę o przetwarzaniu danych, aby zapewnić taki sam poziom bezpieczeństwa i poufności w odniesieniu do Twoich danych. Salnova Nutritec B.V. ponosi pełną odpowiedzialność za przetwarzanie danych osobowych.

pliki cookie lub podobne technologie, z których korzystamy
Salnova Nutritec B.V. Wykorzystuje wyłącznie techniczne i funkcjonalne pliki cookie oraz analityczne pliki cookie, które nie naruszają prywatności użytkownika. Plik cookie to mały plik tekstowy, który jest przechowywany na komputerze, tablecie lub smartfonie użytkownika podczas pierwszej wizyty na naszej stronie internetowej. Pliki cookie, których używamy, są niezbędne do prawidłowego funkcjonowania strony internetowej i poprawy komfortu korzystania z witryny. Pliki cookie zapewniają prawidłowe działanie strony internetowej i zapamiętują na przykład preferowane ustawienia. Umożliwiają nam one również optymalizację naszej strony internetowej. Możesz zrezygnować z plików cookie, zmieniając ustawienia przeglądarki internetowej tak, aby pliki cookie nie były już zapisywane. Możesz również usunąć wszystkie informacje, które zostały wcześniej zapisane w ustawieniach przeglądarki.

dostępu do danych, ich poprawiania lub usuwania
Mają Państwo prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania lub usunięcia. Mają Państwo również prawo do wycofania udzielonej wcześniej zgody na przetwarzanie danych oraz do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania Państwa danych osobowych przez Salnova Nutritec B.V. Mają Państwo również prawo do przenoszenia danych. Oznacza to, że mogą Państwo zażądać od nas przesłania Państwu lub wybranej przez Państwa organizacji pliku komputerowego zawierającego wszystkie posiadane przez nas dane osobowe, które Państwa dotyczą.

Wszelkie wnioski o dostęp do danych osobowych, ich sprostowanie, usunięcie i przeniesienie oraz wnioski o wycofanie zgody lub sprzeciw wobec przetwarzania danych osobowych prosimy kierować do
info@salnova-nutritec.com
.

Aby zweryfikować, czy jesteś autorem wniosku o dostęp do Twoich danych osobowych, zawsze dołączaj do wniosku kopię dokumentu tożsamości. Zawsze zaciemniaj swoje zdjęcie paszportowe, MRZ (strefa do odczytu maszynowego; rząd cyfr na dole paszportu), numer paszportu i numer BSN (Citizen Service Number). Jest to ważne dla ochrony Twojej prywatności. Odpowiemy na Twoją prośbę tak szybko, jak to możliwe, najpóźniej w ciągu czterech tygodni.

Salnova Nutritec B.V. pragnie również zwrócić uwagę, że mają Państwo prawo do złożenia skargi do krajowego organu nadzorczego: holenderskiego Urzędu Ochrony Danych Osobowych (Autoriteit Persoonsgegevens). Złóż skargę za pośrednictwem następującej strony internetowej:
https://autoriteitpersoonsgegevens.nl

W jaki sposób zabezpieczamy dane osobowe
Salnova Nutritec B.V. poważnie traktuje ochronę Państwa danych i podejmuje odpowiednie środki w celu zapobiegania niewłaściwemu wykorzystaniu, utracie, nieuprawnionemu dostępowi, niepożądanemu ujawnieniu i nieautoryzowanym zmianom. Jeśli podejrzewasz, że Twoje dane nie zostały odpowiednio zabezpieczone lub jeśli istnieją oznaki niewłaściwego wykorzystania, skontaktuj się z naszym zespołem obsługi klienta lub wyślij wiadomość e-mail na adres
info@salnova-nutritec.com
.